Praktische info

Planning

Op zaterdag 21 september vindt om 10 u in het Universitair Sportcentrum Leuven de officiële start van de Belgian Transplantoux Games plaats voor alle deelnemers.

Elke deelnemer ontvangt een borstnummer die hij tijdens het ganse evenement moet dragen (zaterdag en zondag)

We sluiten de Games af met een sluitingsceremonie op zondag 22 september om 16u

Zaterdag 21/9

 • Vanaf 8u: afhalen registratiepakket (voor zaterdag EN zondag)
 • 10u: Openingsceremonie
 • 11u- 17u: Initiaties, recreatieve activiteiten en competities (zie planning sporten)

Zondag 22/9

 • Vanaf 8u30: afhalen registratiepakket (initiaties, recreatieve activiteiten en competities zondag)
 • 10u- 16u: Initiaties, recreatieve activiteiten en competities (zie planning sporten)
 • 16u: Sluitingsceremonie

Locaties

Universitair sportcentrum Leuven

Tervuursevest 101, 3001 Leuven

Sportcampus Arenberg is dé sportlocatie voor alle Leuvenaars en daarbuiten. Elk jaar verwelkomt het tienduizenden bezoekers, variërend van studenten tot personeel, recreatieve sporters, gepassioneerde atleten, topsporters, gepensioneerden, G-sporters en families. Met zijn diverse aanbod biedt de sportcampus een plek voor iedereen om actief bezig te zijn en te genieten van sport. (https://www.kuleuven.be/sport)

Kleedkamers

Er zijn kleedkamers voorzien. Breng een stuk van 1 euro mee voor de lockers.

Sportoase Philipssite Leuven (zwemmen)

Philipssite 6, 3001 Leuven

Sportoase Philipssite Leuven is de locatie voor de zwemwedstrijden tijdens de Belgian Transplantoux Games. Het biedt moderne faciliteiten voor recreatief zwemmen en serieuze training.

Parking en vervoer

Parking 

Informatie volgt

Shuttle

Op zaterdag- en zondagochtend en avond worden er shuttles voorzien tussen Leuven station en het universitair sportcentrum. Duid op het registratieformulier aan indien je hier gebruik van wenst te maken.

Openbaar vervoer

Trein naar station Leuven.
Vanaf het station : Buitenringbus (600), duurt ongeveer een kwartier
Halte: Leuven Sportcentrum

Afspraken

Vanaf 1 september 2024 is er geen wijziging meer mogelijk in verband met de inschrijving voor competities (met uitzondering van annulatie om medische redenen)

Deelnemers die hun inschrijving voor een event willen annuleren, moeten dit melden aan de verantwoordelijke persoon van het event (“captain”), graag zo vroeg mogelijk en uiterlijk 1 uur voor aanvang van het event

Medailles

Medailles worden per competitie en event uitgereikt.

Uniek aan de Belgian Transplantoux Games is de Transplantoux medaille.

Iedereen die deelneemt aan 2 events (recreatief event, initiatie of competitie) zal een unieke Transplantoux Medaille ontvangen. Dit geldt ook voor de sympathisanten. Deze worden op zondag aan het einde van de dag tijdens de sluitingceremonie uitgereikt.

Eten en drinken

Geniet van een lekker hapje en drankje tijdens de Belgian Transplantoux Games! We hebben een selectie van smakelijke opties samengesteld met een assortiment aan foodtrucks en drankgelegenheden die verspreid zijn rond de site van de Spelen.

Registratiepakket

Borstnummer voor competities, bandjes voor initiaties en recreatieve activiteiten, bonnetjes voor de lunch en een Goodie Bag dienen opgehaald te worden bij het onthaal.

Dialyse

Het is absoluut noodzakelijk dat mensen die aan de dialyse zijn, zo laat mogelijk gedialyseerd worden voordat ze naar de spelen gaan. Als dialyse ter plaatse nodig is, is het mogelijk om tijdens de Spelen dialyse uit te voeren mits toestemming van de nefroloog van de deelnemer: Indien van toepassing zal de dialysesessie plaatsvinden afhankelijk van de planning van de gekozen sportdisciplines (afhankelijk van lokale beschikbaarheid). Gelieve hiervoor contact op te nemen met de organisatie.

Verblijf in Leuven

Leuven heeft een breed scala aan verblijven die jullie zelf kunnen kiezen en boeken. Combineer je deelname aan de Spelen met een bezoek aan Leuven. (Her)ontdek de prachtige architectuur, rijke geschiedenis, bruisende cultuur en levendige sfeer van de “Parel van Vlaanderen”.

 • Verken de prachtige gotische architectuur van de Sint-Pieterskerk – Ontdek de levendige cafécultuur op de Oude Markt, ook bekend als ‘de langste toog van de wereld’
 • Maak een ontspannen wandeling door de schilderachtige straten van het bruisende stadscentrum
 • Bezoek het beroemde Kasteel van Arenberg, omringd door prachtige tuinen en grachten
 • Ontdek de indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst in Museum M
 • Combineer je verblijf met een leuke uitstap naar historische bezienswaardigheden, gezellige cafeetjes en culturele hotspots in Leuven.

Meer inspiratie vind je via visitleuven.be

Foto en video

Foto’s en videos gemaakt tijdens de Belgian Transplantoux Games mogen door deelnemers uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt. De deelnemers dragen het recht om het beeldmateriaal te gebruiken over aan de organisator.

Kinderen en jongeren

Verzekering

Iedere deelnemer van de Belgian Transplantoux Games is verzekerd. Je kan het aangifteformulier  hier downloaden.