Activiteiten en sporten

De Belgian Transplantoux Games worden georganiseerd voor getransplanteerden, donoren en dialysepatiënten. Ook sympathisanten kunnen deelnemen aan recreatieve activiteiten en initiaties.

Initiaties

Voor verschillende sporten worden initiaties voorzien, zie schema.

Alle geregistreerde deelnemers kunnen aan deze initiaties deelnemen, dus ook sympathisanten. Voor de kinderen wordt een apart programma voorzien. 

Recreatieve activiteiten

Alle geregistreerde deelnemers kunnen aan de recreatieve activiteiten deelnemen, dus ook sympathisanten. Voor de kinderen wordt een apart programma voorzien. Recreatieve activiteiten zijn wandelen, fietsen en volleybal.

Competities

Getransplanteerden en dialysepatiënten kunnen deelnemen aan alle competities.

Sympathisanten en donoren kunnen deelnemen aan de volgende competities: pétanque, darts (gezamenlijke competitie) , fietsen op rollen, altletiek werpnummers en 5 km lopen. Sympathisanten kunnen strijden voor de eer en krijgen ook een aandenken.

Er worden verschillende categorieën voorzien voor de competities: getransplanteerden, dialyse en donoren.

Het programma is zo samengesteld dat een zo groot mogelijk aantal deelnemers de kans krijgt om nieuwe activiteiten te ontdekken en aan zoveel mogelijk competities deel te nemen. Let op: Bepaalde activiteiten en events overlappen elkaar! Daar dien je een keuze te maken en je slechts in te schrijven voor 1 evenement!

Alle evenementcategorieën doen hun competitie op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip. Voor sommige sporten hebben alle categorieën hun eigen starts/heats/poules, maar om tijd te besparen kan, indien mogelijk, één start/heat soms atleten uit twee of meer leeftijds- of evenementcategorieën bevatten. Ze zullen afzonderlijk een medaille krijgen na de competitie.

De 5 km Mini-Marathon kan bijvoorbeeld, afhankelijk van het deelnemersaantal, atleten uit de categorie Dialyse en Transplantatie combineren tot één start om het evenement leuker en aangenamer te maken voor atleten.

Voorbereiding

In samenwerking met Wolf performance kunnen we jou ter voorbereiding op de BTG een training/coaching aanbieden.

Inhoud:

  • Opstart sessie
  • Op basis van eigen parameters en persoonlijke doelen
  • Trainingsapplicatie/platform
  • Schema te raadplegen via platform
  • 4 contactmomenten.
  • Registratie in Coachbox/medisch dossier dmv hartslagmeters
  • Hartslagmeter niet inbegrepen
  • Per week bericht met een aantal trainingen met uitleg

Prijs: 330€

Bij interesse mail naar jonas@wolfperformance.be

Wall of honour

Getransplanteerden en donorfamilies/vrienden worden aangemoedigd om een ​​boodschap te schrijven of een kaart te maken ter ere van degenen die hun leven hebben verloren en het geschenk van het leven aan anderen te geven. De muur ter ere van de donoren zal de kans bieden om deze helden te eren en een plaats bieden voor reflectie. (maximum grootte = A4)

Medisch attest

Sportregels

Hier kan je alle regels, uitrusting, medaille categorieën per sport vinden.

Hoe registreren? Vul het inschrijvingsformulier van jouw keuze in.

Uitleg over de activiteiten en sporten

Tijd om je wandelschoenen aan te trekken en je klaar te maken voor de 5K of 15K wandeling! Verken het prachtige Leuven en zijn omgeving terwijl je langs het mooie kasteel van Arenberg en de groene pareltjes van de stad wandelt. Sluit je aan bij vrienden en familie en maak er een dag vol ontspanning en inspanning van!

Recreatieve activiteit

Deelnemers: iedereen

Pak je (e-)bike en doe mee aan de 35K of 65K fietstocht, vertrekkend vanaf het sportkot. Ontdek de prachtige plekjes van Leuven terwijl je onderweg bent. De 35K route is geschikt voor zowel de koersfiets als de elektrische fiets, en voor de langere route is de GPX beschikbaar om te downloaden op je fietsgps. Vergeet niet om onderweg te stoppen voor wat proviand!

Recreatieve activiteit
Deelnemers: iedereen

Fiets je graag? Dan wil je deze kans niet missen om in de wereld van virtueel fietsen op rollen te duiken! Test je vaardigheden, meet jezelf met anderen op virtuele parcoursen en geniet van de competitie, allemaal in een veilige en comfortabele omgeving. Of je nu voor de snelste tijd gaat, jezelf wilt uitdagen of gewoon plezier wilt hebben, virtueel fietsen biedt flexibiliteit en variatie voor elke deelnemer.

Recreatieve activiteit
Deelnemers: iedereen
Competitie:
Getransplanteerden, dialysepatiënten en donoren

Ben je klaar om je darts technieken aan te scherpen? We bieden een leuk programma voor zowel de doorgewinterde darter als de beginneling. Want onderschat het niet: darts vereist vaardigheid, precisie en concentratie. Leer de basisprincipes van gooitechniek (zoals je houding, het bewegen van je arm, …) en strategieën (zoals het kiezen van de juiste doelen, het plannen van je worpen vooruit,…) tijdens onze initiaties. Of schrijf je in voor de competitie. Hoe dan ook, je zal jezelf kunnen uitdagen!

Initiatie en competitie: iedereen

Wie houdt er niet van de tijdloze charme van petanque? Of je nu een ervaren speler bent of het enkel op vakantie beoefent, onze petanque initiaties bieden je een geweldige kans om je technieken bij te schaven. Zelfs als je conditie niet op zijn best is, kun je nog steeds plezier hebben en genieten van het spel door je concentratie, nauwkeurigheid en strategisch denken te gebruiken. Doe mee aan onze competitie en geniet van de gezellige en sportieve sfeer!

Initiatie en competitie: iedereen

Klaar voor een snel en dynamisch potje badminton? Badminton is een sport die toegankelijk is voor sportievelingen van alle leeftijden en niveaus. Ben je nieuw in het spel? Dan leren we je de basisprincipes aan. Zin om je technische vaardigheden een upgrade te geven? Doe dan mee aan onze competitie en werk aan je behendige bewegingen, snelle reflexen en precisie. Opwinding gegarandeerd!

Initiatie: Iedereen
Competitie: Getransplanteerden, dialysepatiënten en donoren

Haal je tennisracket boven en maak je klaar voor een toernooi waar plezier boven competitie staat. Wat tennis namelijk zo leuk maakt, is de combinatie van fysieke activiteit, strategie en competitie. En dat kan op ieders niveau. We zijn niet op zoek naar de volgende Kim, David of Yanina, maar we zoeken jou als je zin hebt om je liefde voor tennis te laten zien en je vaardigheden op het gebied van fysieke conditie, hand-oog coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen en mentale focus te testen. Doe je mee? Set, serve, match!

Competitie: Getransplanteerden, dialysepatiënten en donoren
Tennis dubbel: Vermeld bij registratie met wie je in het team wilt en of je al dan niet een klassement hebt.
Wil je graag meedoen maar heb je geen partner? Schrijf je in en de organisatie wijst je toe aan een partner!

Bandeja, lob, kick smash, Chiquita, Rebatir, … Waar hebben we het over? Over Padel natuurlijk! Heb je al kennisgemaakt met deze nieuwe trendy sport? Wat padel zo leuk maakt, is de unieke combinatie van elementen uit verschillende sporten. Het is toegankelijk voor spelers van alle niveaus en leeftijden. Het spel is dynamisch, snel en uitdagend, maar tegelijkertijd ook gezellig en ontspannend. Kortom: onze padel initiaties bieden je een geweldige kans om eindelijk kennis te maken met deze leuke en uitdagende sport.

Initiatie: iedereen

De tafeltennisinitiatie biedt je de kans om de basisbeginselen te leren of je vaardigheden te verbeteren. Leer de juiste grip, essentiële slagen en strategieën! Voor degenen die hun tafeltennisvaardigheden willen testen bieden we ook een opwindende competitie aan. Schrijf je in, daag jezelf uit en geniet van een competitieve sfeer waar vaardigheid en vastberadenheid samenkomen.

Initiatie: iedereen
Competitie: getransplanteerden, dialysepatiënten en donoren

Voel je je ook als een vis in het water… in het water? Doe dan mee aan onze zwemcompetitie op verschillende niveaus. Want wie houdt nu niet van zwemmen? Het biedt een scala aan voordelen: het is een low-impact sport die de gewrichten ontziet, terwijl het tegelijkertijd een effectieve cardiovasculaire workout biedt. De constante beweging in het water versterkt de spieren en verbetert de algehele conditie. Bovendien helpt zwemmen stress te verminderen en verbetert het de mentale gezondheid. In de startblokken en duiken maar!

Competitie: getransplanteerden, dialysepatiënten en donoren

Atletiek: Stap het atletiekterrein binnen en ervaar de rijke diversiteit van de disciplines! Tijdens onze atletiek initiaties maak je kennis met een breed scala aan onderdelen, van kogelstoten tot snelwandelen, speerwerpen, verspringen en diverse loopnummers. Of je nu een ervaren atleet bent of nieuw bent in de sport, onze deskundige instructeurs begeleiden je bij het ontwikkelen van de juiste technieken en vaardigheden. Het is een geweldige gelegenheid om jezelf uit te dagen, je vaardigheden te verbeteren en je fysieke grenzen te verleggen, alles in een sfeer van gemeenschap en ondersteuning.

initiaties: iedereen

competitie:

  • werpnummers: iedereen,
  • loopnummers: getransplanteerden, dialyse en donoren

Initiatie: iedereen
Competitie: getransplanteerden, dialysepatiënten en donoren

Competitie: iedereen

Je kan bij registratie aangeven met wie je in het team wilt. Wil je graag meedoen maar heb je geen team? Schrijf je in en de organisatie wijst je toe aan een team!

Recreatieve activiteit: iedereen

Slagsporten

Voor de slagsporten voorziet de organisatie de ballen. Rackets kunnen geleend worden.

Zwemmen

Er kan opgewarmd worden in het opwarmbad. De competitie gaat door in een 25 meter bad. Gemengde estafetteteams zijn toegestaan ​​en doen mee in de herencategorie. Gemengde estafetteteams kunnen elke combinatie van mannen en vrouwen hebben. Vermeld bij registratie met wie je in het team wilt. Wil je graag meedoen maar heb je geen team? Schrijf je in en de organisatie wijst je toe aan een team!

Hoe registreren? Vul het inschrijvingsformulier van jouw keuze in.